Новий голова Верховного Cуду обраний голосами суддів-злочинців, які є співучасниками злочину, скоєного колишнім головою Князєвим. Пленум відбувся дуже швидко, і висунути свої кандидатури не змогли деякі достойні претенденти.

Про це повідомляє "Цензор. НЕТ".

Він нагадав, що на оприлюднених НАБУ записах чути: спійманий на хабарі голова Верховного Суду Всеволод Князєв роздав своїм колегам 13 пакетів грошей із сумами від 50 до 150 тис. доларів. НАБУ обшукало суддів і забрало частину грошей, але не всі.

"І замість того, щоб дочекатись результатів розслідування або хоча б відсторонити усіх підозрюваних суддів від пленуму, їм навпаки дозволили голосувати", - пише Бутусов.

Головред Цензор.НЕТ зазначає, що новий пленум відбувся "миттєво", за кілька днів. Не було ані виборчої кампанії, ані обговорень у суддівській спільноті.

"Через таку дуже дивну поспішність у конкурсі відмовився брати участь один з гідних кандидатів - суддя Верховного Суду, військовослужбовець ЗСУ Олександр Мамалуй. Не було часу для просування і деяких інших сильних кандидатур інших суддів", - зауважив Бутусов.

Нагадаємо, 16 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання хабара керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали чинного голову Суду Князєва та вилучили $2,7 млн. Пізніше САП повідомила про підозру Князєву та його спільнику – адвокату.

Того ж дня пленум Верховного суду проголосував за висловлення недовіри голові Верховного Суду Всеволоду Князеву. Відтак він втратив статус голови ВС, але залишається суддею цієї інстанції.

18 травня Вища рада правосуддя задовольнила подання САП про арешт Князєва. Його відправили за ґрати під заставу в 107 млн грн.

26 травня Верховний Суд на пленумі обрав новим головою Станіслава Кравченка.

2ogoloshenya