В Україні розроблять законопроект щодо покарання чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни — Клименко

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що в Україні готують законопроект щодо покарання чоловіків, які незаконно виїхали з України під час війни.

За його словами це буде спільна ініціатива Верховної ради та уряду.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

Ігор Клименко зауважив, що зараз не передбачено ніяких покарань для тих, хто незаконно перетнув кордон і потім повернувся в Україну.

"На сьогодні таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон", — сказав міністр.

Клименко вважає, що це буде спільна ініціатива Кабміну і парламенту.

"Я думаю, це буде закон", — сказав очільник МВС України й додав, що вже зараз вивчається міжнародний досвід.

"Яким чином поводитись з нашими громадянами, які порушили закон вже один раз. Вони мають відповісти за порушення закону. Я думаю, кожен громадянин цього хоче і зрозуміє державу, якщо будуть якісь обмеження щодо подальшого пересування цих громадян як мінімум за кордон", — сказав Ігор Клименко.

За даними Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і до кінця 2022 року 96 442 чоловіки призовного віку отримали дозвіл на виїзд з України за кордон. Скористалися наданим дозволом 66 374 особи.

2ogoloshenya