На Буковині контрабандисти переправляли цигарки дроном: операторкою була 22-річна жінка

Військовослужбовці Чернівецького загону в рамках спільної спеціальної прикордонної операції "Захід-2023" затримали операторку та БПЛА, за допомогою якого, правопорушники намагалися налагодити канал доставлення тютюнової контрабанди в Румунію.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Сьогодні вночі, під час реалізації оперативної інформації, прикордонний наряд відділу "Красноїльськ" за підтримки спеціального мобільного підрозділу "ДОЗОР" виявили місце злету та посадки безпілотного літального апарату. Також на місці події затримали мешканку прикордоння, 22-річну жінку, яка управляла літальним апаратом.

Під час огляду імпровізованого командного пункту охоронці кордону виявили БПЛА типу "дрон", пакунок з тютюновими виробами, ноутбук з відповідним програмним забезпеченням та змінні акумуляторні батареї.

Правопорушницю доставлено до прикордонного підрозділу та до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст.204 ККУ "Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів".

2ogoloshenya