"Бєню і мене хочуть чикнути":  СБУ оприлюднила розмови про махінації Фірташа з грошима українців за газ (ВІДЕО)

У понеділок, 15 травня, Дмитру Фірташу та 8 топменеджерам його компаній СБУ спільно з БЕБ повідомили про підозру у справі про махінації з незаконним виведенням газових грошей.

Пізніше було оприлюднено аудіозаписи розмов олігарха з керівником групи РГК Олексієм Тютюнником, що підтверджують реальність махінацій та свідчать про спроби приховати кошти облгазів від арешту.

Про це йдеться на Facebook-сторінці СБУ.

На оприлюднених записах Фірташ попереджає Тютюнника про можливу націоналізацію компанії. Він наполегливо просить перевести 120 млн з "Клірінгового дому" на "Йе енергію", щоб "убезпечити" "Дніпрогаз", та натякає, чим це може обернутися, якщо цього не зробити. Зокрема, зауважуючи, що "його та Беню хочуть чикнути", ймовірно, маючи на увазі Ігоря Коломойського.

Через деякий час вони знову зв'язалися, і Тютюнник повідомив, що вони не змогли успішно здійснити грошовий переказ, проте спробували покласти кошти до банку.

Окрім цього, керівник групи РГК розповідав про обшуки, які проводилися на облгазах олігарха в березні 2023 року. А Фірташ хвалив своїх підопічних за "кмітливі дії", а саме, що юрист компанії в незаконний спосіб змінив у реєстрі керівництво АТ "Харківміськгаз" на представників РГК.

2ogoloshenya