Що робити тверезому автомобілісту, якщо алкотестер показує проміле

У житті трапляється різне, і навіть кристально чисті автомобілісти, які не вживають алкоголь, не можуть бути повністю захищені від того, щоб одного прекрасного дня алкотест раптом не показав при перевірці поліцією позитивний результат.

Спробуємо розібратися в тому, що потрібно робити у такій неоднозначній ситуації, пише autostrike.

Не будемо розбиратися, у яких випадках алкотестер показав позитивний результат тверезому водієві: помилка обладнання, вживання ліків, банальна підстава – все це зрештою не має значення. Важливо, що має робити будь-який чесний автомобіліст у такій ситуації.

Отже, по-перше, результат огляду має бути зафіксований патрульним поліції у протоколі обов’язково. Як тільки це буде зроблено, автомобіліст, який упевнений у своїй кришталевій чистоті, повинен вимагати від поліцейських пройти огляд у лікарні. Поліцейський забезпечує доставку автомобіліста до найближчого закладу охорони здоров’я не пізніше ніж протягом двох годин з моменту виявлення підстав для його проведення. Ця вимога також заноситься поліцією до протоколу. Такі протоколи складаються виключно у присутності двох свідків із сторонніх громадян.

По-друге, якщо з якоїсь причини результат огляду в лікарні знову позитивний і автомобіліст не може з ним погодитись, то у нього залишається час для самостійного проходження перевірки у будь-якому іншому, обраному ним самостійно, медичному закладі (перелік закладів охорони здоров`я, яким надається право проведення огляду особи на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або щодо перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують її увагу та швидкість реакції, затверджується управліннями охорони здоров`я місцевих державних адміністрацій). Огляд проведений в інших закладах охорони здоров’я та проведений після спливу 2 годин з моменту встановлення підстав для його проведення – вважатиметься недійсним. При цьому поліцейські зобов’язані доставити водія до лікарні як вперше, так і привезти його до залишеного автомобіля після першої перевірки в лікарні.

2ogoloshenya