На Хмельниччині перебуває торгова місія США

Сьогодні на Хмельниччині перебуває торгова делегація зі штату Юта (США), які прибули в обласний центр задля підписання Меморандуму про співпрацю і партнерство між Хмельницькою обласною радою та благодійною організацією «August Mission».

Про це інформує Хмельницька ОВА.

Американська делегація в Україні має на меті налагодити тісну співпрацю між лідерами державного та приватного секторів Юти й України, особливо в оборонному та технологічному секторах, встановити довгострокові зв´язки між громадянським суспільством і бізнес-спільнотами регіонів, зокрема у сферах сільського господарства, альтернативної енергетики та інвестицій у нерухомість. Також іноземці планують продовжити тут всі гуманітарні проєкти.

Під час зустрічі іноземні гості та інші учасники обговорили такі питання:

- стійкість та розвиток регіону - проекти співпраці;

- перспективи українсько-американського співробітництва;

- розвиток стартапів на базі Хмельницького національного університету;

- співпрацю в галузі збереження історично-культурної спадщини Поділля, використовуючи досвід штату Юта.

" Приємно, що за прикладом штату Міссісіпі, який вже близько року є нашим офіційним штатом-побратимом та увесь час всебічно допомагає та підтримує наш край, представники благодійної організації зі штату Юта теж захотіли долучитися до допомоги Хмельницькій області", - додають в ОВА.

Також було презентовано Хмельницький ІТ Кластер, під час чого можна було ознайомитися з основними напрямками роботи кластера та ІТ-компаній-членів кластера.

2ogoloshenya