В Україні запустили Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб: як він працюватиме

МВС запустило Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Система має покращити взаємодію між відомствами, які проводять розшукову роботу.

Родичі можуть отримати витяги з реєстру у Департаменті інформатизації МВС України.

Про це повідомляє МВС України.

Для отримання документа потрібно звернутися із власне запитом та копіями документів, що засвідчують особу запитувача та ступінь споріднення зі зниклою особою:

  • надіслати поштою за адресою м.Київ, вул. Богомольця, 10, Міністерство внутрішніх справ України, або електронною поштою🌐 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Більшість зниклих було знайдено, але ще є близько 23 тисячі осіб, які вважаються безвісти зниклими через воєнні дії.

«Цей реєстр є повністю захищеною базою даних. І доступ до нього будуть мати визначені посадовці: представники Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти, працівники Національної поліції та Департаменту інформатизації МВС України. Картки записів формуються на основі заяв, поданих родичами зниклих до Національної поліції. А верифікацію кожної особи здійснює безпосередньо Офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти», – наголосив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко.

 

Єдиний реєстр зниклих безвісти: як він працюватиме та хто матиме до нього доступ

У реєстрі будуть зібрані та централізовані дані щодо зниклих безвісти: ПІБ особи, місце та дата народження, сімейний стан, місце проживання, територія, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети особи.

Також до реєстру будуть вносити інформацію про наявність чи відсутність рішення суду про визнання осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими, а також інші дані, що використовуються для забезпечення обліку осіб.

Реєстр є повністю захищеною базою даних. Доступ до нього отримають визначені посадовці: представники Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти, працівники Національної поліції та Департаменту інформатизації МВС України.

Картки записів формуються на основі заяв, поданих родичами зниклих до Нацполіції, а верифікацію кожної особи здійснює безпосередньо Офіс уповноваженого зі зниклих безвісти

Витяги з Єдиного реєстру надаватимуть представники Департаменту інформатизації МВС України. Для отримання документа треба звернутися до МВС (надіслати поштою за адресою м.Київ, вул. Богомольця, 10, Міністерство внутрішніх справ України, або на електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) із власне запитом та копіями документів, що засвідчують особу запитувача та ступінь споріднення зі зниклою особою.

2ogoloshenya