Залужний нагородив воїна бригади ім. Сірка, який відбив атаку переважальних сил ворога (ФОТО, ВІДЕО)

Ще один український воїн, який проявив себе у війні з російським агресором, отримав відзнаку від головнокомандувача ЗСУ.

Генерал Валерій Залужний вручив "Золотий Хрест" і нагородну зброю бійцю 92-ї окремої механізованої бригади ім. Івана Сірка Руслану Зубарєву.

Цей молодий старший солдат проявив мужність, відбивши ворожі сили, які переважали в бою. Про це йдеться у соцмережах головнокомандувача Збройних сил (щоб переглянути фото й відео, доскрольте новину до кінця).

"Мав честь нагородити старшого солдата 92-ї окремої механізованої бригади ім. Івана Сірка Руслана Зубарєва почесною нагрудною відзнакою "Золотий Хрест" та вручити йому заслужену нагородну зброю", – зазначив Залужний.

Він підкреслив, що Руслан відбив атаку переважальних сил ворога, а також проявив звитягу та мужність у бою.

"Вдячний кожному, хто боронить Батьківщину від окупанта. Слава усім захисникам України!" – заявив Залужний.

Зауважимо, що воїн 92-ї бригади Руслан Зубарєв з позивним "Хижак" у ближньому бою знищив кількох окупантів та ворожу БМП-2. Відео його бою називають "найвидовищнішим боєм 2023 року".

Руслан Зубарєв родом із Запоріжжя, йому 21 рік. В інтерв'ю журналісту Юрію Бутусову "Хижак" розповів, як знищив штурмову групу та БМП на відстані п’яти метрів. Цей бій відбувся 16 лютого в районі Сватового.

"Найадреналіновіший бій одного солдата, знятий на нашоломну камеру GoPro, який за своєю динамікою та драматизмом перевершує будь-який бойовик, зняв воїн 22-го мотопіхотного батальйону 92-ї механізованої бригади з позивним "Хижак". Подивіться, він безперервно енергійно працює, проглядає усі підходи, стріляє з автоматів, кулемета, гранатометів усіх типів, переносить вогонь на пріоритетні цілі, кидає ручні гранати, дає накази напарнику, який перший раз у житті потрапив на передову в окоп, і постійно контактує з командирами, отримуючи від них обстановку з дрона, інформацію про дії інших підрозділів, отримуючи вогневу підтримку, та стріляє постійно з корегуванням, контролюючи точність визначення та ураження цілей", – проаналізував бій Бутусов.

2ogoloshenya