Канадська Ethical Capital Partners купила Pornhub. Її власник розбагатів на продажах канабісу

В команду входить екс-головний борець країни з наркотиками, на сайті лише одне повідомлення.

Один з найпопулярніших порносайтів потрапив до рук «темної конячки».

Що трапилося розповідає DW.

Канадська компанія Ethical Capital Partners (ECP) придбала компанію MindGeek — власника порно-сайту Pornhub. MindGeek також належать такі сайти для дорослих, як YouPorn, Redtube, Brazzers, Men.com, Sean Cody, Trans Angels та Nutaku. Сума угоди не розголошується.

«ECP шукає інвестиційні можливості в галузях, які потребують етичного лідерства. Наша філософія ґрунтується на визначенні об’єктів, які відповідають нашому інвестиційному підходу та які мають потенціал для створення прибутків. На індустрію розваг для дорослих впливають зміни громадських поглядів і регуляторних підходів, і настав відповідний час для розвитку цього бізнесу», — прокоментував угоду Рокко Меліамбро, засновник ECP.

Хто такі Ethical Capital Partners

Ethical Capital Partners — справжня «темна конячка». На її сторінці в LinkedIn вказано, що в компанії працює не більше 10 працівників. На сайті ECP є лише одна новина, саме про придбання Pornhub.

ECP — це «приватна інвестиційна компанія, яка має великий досвід у сфері регулювання, правоохоронних органів, залучення громадськості та фінансів». Принаймні так описує саму себе канадська компанія. При цьому її засновник — Рокко Меліамбро — лише місяць як очолює ECP.

роко

Фото — Рокко Меліамбро

В 2015-му році Рокко заснував компанію Meta Growth, яка згодом стала найбільшим роздрібним продавцем канабісу в Канаді та третьою за величиною компанією з продажу канабісу в країні. Принаймні так написано на сайті Ethical Capital Partners. По факту сайт Meta Growth не працює і востаннє компанія давала про себе знати в 2020-му році.

Не менш цікавим членом команди являється Дерек Огден. Він служив у Королівській кінній поліції та був генеральний директор спеціалізованих оперативних груп по боротьбі з наркотиками і організованою злочинністю. Це людина, яка вміє встановлювати міцні робочі стосунки з численними урядовими та правоохоронними органами як на національному, так і на міжнародному рівнях.

дерек

Фото — Дерек Огден

Решта основної команди — це досвідчені юристи, піарники, спеціалісти з права, фінансів та інших індустрій.

Як працює Pornhub

В червні 2021-го року понад 30 жінок подали до суду на компанію MindGeek, яка володіє стримінговим сервісом PornHub, через те, що відверті відео з їхньою участю були оприлюднені на сайті без їхньої згоди. Тоді MindGeek звинувачували у порушенні законів про торгівлю людьми, рекеті, розповсюдженні дитячої порнографії та інших злочинах.

В 2020-му році сайт відвідувало 3 млрд користувачів щомісяця. На сьогодні Pornhub входить до ТОП-15 найвідвідуваніших сайтів світу. В середньому користувачі проводять на ньому майже 8 хвилин. В Google, який займає перше місце, цей показник складає 11 хвилин. Порномоделі-початківці отримують за один 30-хвилинний ролик оплату в €400–500, впізнавані порноактори — від €2500. Зйомки такого ролику можуть тривати день.

Pornhub пропонує моделям партнерську програму. Дохід акторів залежить від кількості переглядів відео. На листопад 2021-го року середня оплата за тисячу переглядів складала приблизно 55 центів.

2ogoloshenya