«Озвучені втрати завищені».  В командуванні ДШВ заявили, що командир батальйону «Купол» не мав дозволу на спілкування з журналістами

Речник Десантно-штурмових військ Валентин Шевченко заявив, що командир батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади Анатолій «Купол» не мав дозволу на спілкування з журналістами.

Про це повідомляє Українська правда.

«За фактом поширення в інтерв'ю офіцером ДШВ недостовірної інформації проведено службову перевірку. Встановлено порушення військовослужбовцем низки керівних документів щодо публічного спілкування та зведення відомостей, що становлять державну таємницю. Відповідно до стандартів армій країн НАТО, які впроваджено і в Збройних Силах України, дозвіл на спілкування військовослужбовця з медіа надається його командиром, чого зроблено не було», — заявив Шевченко.

Він підкреслив, що озвучені в інтерв'ю втрати «суттєво завищені», а подібна інформація «має статус обмеженого доступу». Шевченко також повідомив, що серед військових, з якими воював «Купол», були люди, які пройшли підготовку в Британії.

«Не варто також забувати, що кожний командир відповідає за підготовку, яка наразі проводиться і в 46 бригаді.Офіцер має багато знайомих у навчальному центрі ДШВ. Проте він жодного разу не звернувся до них або до безпосередніх командирів з претензіями чи пропозиціями щодо покращення процесу навчання», — заявив Шевченко.

У той же час, Анатолій Козел (позивний «Купол») заявив Суспільному, про тиск із боку командувача Десантно-штурмових військ, генерал-майора Максима Миргородського та заступника Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка.

«Мої подальші дії, крок номер один — звільнитися, тому, що з такими командувачами я не бажаю служити, це „гибла історія“, як то кажуть. Ну а далі життя покаже, якщо мені дадуть призватися і служити в інших військах, я буду воювати, якщо ні, то така у нас демократична держава», — сказав «Купол».

Командира батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади Анатолія «Купола» переводять з посади командира бойового батальйону на посаду заступника командира батальйону навчального центру, це сталось після його інтерв'ю WP. У відповідь на такий крок «Купол» написав рапорт на звільнення.

У статті йдеться про те, що українській армії не вистачає боєприпасів. Також військові скаржаться на низьку якість підготовки мобілізованих українців, які замінили досвідчених військових.

«Найцінніше на війні — це бойовий досвід. Солдат, який пережив пів року боїв, і солдат, який прийшов з полігону — це два різних солдати. Це небо і земля. А солдатів, які мають бойовий досвід, дуже мало. На жаль, всі вони вже загинули або поранені», — наводяться у цій статті слова «Купола».

2ogoloshenya