На Харківщині анонсували повістки в "Дії": що кажуть у Мінцифри

Військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування (ТЦК) Володимир Арап заявив журналістам, що реєстр "Оберіг" з базою чоловіків від 18 до 60 років скоро може бути переданий у "Дію". За його словами, в Україні варто чекати цифрових повісток.

"База набирається. В недалекому майбутньому всі наші військовозобов'язані будуть в цьому реєстрі "Оберіг", його підв'яжуть до "Дії". Люди зможуть навіть отримувати повістки через "Дію", і виклики в ТЦК будуть здійснюватися вже в електронному вигляді. До цього все йде", – сказав він ресурсу "Об'єктив".

Заява військкома викликала резонанс у суспільстві. Однак у Міністерстві цифрової трансформації наголосили, що ця інформація не відповідає дійсності.

"У "Дії" повісток не буде. Щодо військового обліку - дані про військовозобов'язаних знаходяться у реєстрі "Оберіг", який належить Міністерству оборони. До "Дії" цей реєстр не має жодного відношення, тому що "Дія" - це не реєстр", - зазначив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік у коментарі NV.

2ogoloshenya