Головний прокурор Києва Кіпер на Новий рік провів 10 днів за кордоном з дружиною, яка має російський паспорт, - ЗМІ

Керівник Київської міської прокуратури 42-річний Олег Кіпер на новорічно-різдвяні свята їздив у відпустку за кордон. Загалом він провів там 10 днів, за його словами - за "сімейними обставинами".

Дружина Кіпера досі має дійсний паспорт громадянки РФ.

Про це повідомляє програма "Схеми".

Кіпер виїхав з України 29 грудня 2022-го року через кордон з Польщею та повернувся 8 січня 2023-го.

У коментарі він підтвердив журналістам, що був за кордоном саме у відпустці. Кіпер пояснює це "сімейними обставинами" та відмовляється називати країну, в якій відпочивав.

На уточнення журналістів, що російський паспорт його дружини досі є дійсним, Кіпер лише відповів, що "цими питаннями займалась міграційна служба України".

Прокурор Києва каже, що загалом за час повномасштабного вторгнення двічі виїжджав за кордон у приватних цілях. Окрім новорічної відпустки, він також розповів, що їздив у відпустку до Відня (Австрія) у серпні 2022-го, за його словами, поїздка була з метою лікування.

11 вересня 2020 року Олег Кіпер був призначений на посаду керівника Київської міської прокуратури. Олег Кіпер почав роботу в органах прокуратури у 2001 році. Працював на Одещині, в Івано-Франківській області, останні роки – у Києві. Був заступником начальника Головного слідчого управління ГПУ часів Віктора Януковича.

У 2014 році Кіпер потрапив до переліку осіб, яким заборонено обіймати державні посади, відповідно до закону "Про очищення влади". Торік Кіпер через суд домігся рішення, що його люстрація була "безпідставною".

2ogoloshenya