Результат пошуку зображень за запитом "Супрун розповіла, з якого віку дітям чистити зуби"

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, як правильно чистити зуби дітям.

Наголосила, що бактерії є завжди, навіть коли зубів ще немає.

Стоматологи рекомендують навіть після годування немовляти витирати ясна звичайною серветкою, змоченою кип'яченою водою, щоб запобігти розповсюдженню можливих інфекцій. Про це Супрун написала у Facebook.

"З появою першого зуба необхідно почати користуватися зубною щіткою. Для дітей є спеціальні зубні щітки з маленькою голівкою і м'якою щетиною з закругленими кінчиками. Зубна паста для дітей до трьох років має бути як рисове зернятко з мінімальною кількістю фтору. Після трьох років кількість пасти на щітці має збільшитися до розміру горошини ", - зазначає Уляна Супрун.

Дітям у віці 4-5 років слід починати вчитися самостійно чистити зуби. Однак, у дітей відповідні навички і правильні рухи, які необхідні для ефективного чищення зубів, виробляються тільки ближче до досягнення ними віку 10 років. Чистити зуби потрібно не менше 2 хвилин, інакше ефекту не буде.

"Можна встановити спеціальний таймер або включити їхню улюблену пісню, це допоможе дітям зрозуміти скільки часу потрібно чистити зуби та поступово звикнути до цього. Покажіть дитині відео, на якому видно, як правильно чистити зуби. Намагайтеся зробити процедуру чищення зубів якомога приємнішою та веселішою, щоб запобігти розвитку негативних асоціацій або небажання чистити зуби", - додала Супрун.

Якщо потрібна додаткова інформація чи порада — варто проконсультуватися зі стоматологом.

Джерело                                        

2ogoloshenya