Чернівецька обласна рада має намір повернути селу Петрашівка Герцаївського району історичну назву - село Міхорень.

Відповідний проект рішення оприлюднений на сайті обласної ради, пише molbuk.ua
У проекті документу зазначається, що до облради надійшло клопотання Герцаївської районної ради та Петрашівської сільської ради щодо перейменування села Петрашівка на історичну назву – село Міхорень.
У випадку ухвалення цього рішення Чернівецька облрада також звернеться до Верховної Ради з поданням про перейменування села Петрашівка Петрашівської сільської ради Герцаївського району на село Міхорень.
Довідка. Петрашівка - село у Герцаївському районі Чернівецької області, яке розташоване поблизу українсько-румунського кордону. За даними перепису населення 2001 року, населення села становило 2008 осіб, з яких румунську мову визнали рідною 98,9 відсотків мешканців. Серед відомих уродженців села - настоятель Свято-Вознесенського чоловічого монастиря УПЦ МП Михайло Жар.
Перша письмова згадка про село Міхорень (1460, Ясси) зберігається в документах молдавської канцелярії та датує з часів воєвода Петра Шкьопул, який дарує Євдокії, доньці молдавського гетьмана Луки Арборе, декілька сіл північної Молдавії. Серед цих сіл є і Міхорень (Петрашівка).

Джерело

2ogoloshenya