Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Українців розкритикували за їх бажання отримувати субсидії і залишати собі грошей на їжу після оплати комунальних платежів.

В Україні з'явилася величезна кількість субсидантів. Це призвело до того, що майже половина населення тепер не готова від них відмовитися, а для держави рівень витрат на них обчислюється десятками мільярдів з державного бюджету. Про це заявила експерт у сфері пенсійного забезпечення Галина Третьякова.

"Я б сказала, що у нас домогосподарства сидять на субсидіарній голці, як наркомани сидять на якомусь наркотику. Чому я так кажу? 46% домогосподарств отримують субсидію. Це 6,8 млн. домогосподарств. В Європі цей показник 2-3% від загального числа. Це означає, що майже половина домогосподарств субсидує другу половину", - зазначає Третьякова.

Експерт стверджує, що уряд весь час заявляло про намір зменшення рівня субсидій, однак поки що подібна практика не відбувається.

"У цьому році, замість того щоб вона зменшувалася, ми будемо виплачувати 55 млрд грн. субсидій, у держбюджеті закладено 71 млрд. Це 7,2% від усіх видатків держбюджету. Уявіть, як би ми могли витратити ці гроші, якщо б не перекачували ці кошти між собою", - обурюється жінка.

Також Третьякова підтримала посилення контролю з боку держави за майновим станом отримувачів субсидій. Вона стверджує, що раніше контролювали, щоб не було витрат на 50 тисяч гривень, а тепер субсидію скасують для тих, у кого квартира більше 120 кв. м. або будинок більше 200 кв. м.

"Європейська практика така, що якщо у людини є квартира або будинок, то їй субсидії не надають, тому що це - актив. Якщо у тебе немає грошей на його утримання, то ти мусиш його продати. В Японії високий рівень життя, але маленькі квартири. Можна сказати, що ми розпестили населення, фінансуючи такі речі. Уряд повинен сказати, що буде підтримувати тільки тих людей, хто за межею абсолютної бідності", - підсумувала Третьякова.

Підвищення тарифу на блакитне паливо, яке має відбутися з 1 червня, Кабмін відстрочив на два місяці.

 

є

 

 

Джерело

2ogoloshenya