Українцям розповіли, чим небезпечний улюблений багатьма прохолодний квас, якщо його продають прямо з бочок.

З настанням спекотних літніх днів українці втамовують свою спрагу в тому числі квасом з бочок. Однак такий напій зберігається в умовах жорсткої антисанітарії, часто в них навіть заводяться черви. Про це розповів виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

Фахівець стверджує, що у таких бочках квас може зберігатися 5-7 днів за умови збереження температурного режиму від 0 до 12 градусів. Але ніхто з продавців не дотримується цих умов і продають напій під прямими сонячними променями.

"Підходжу до продавця і кажу - прямі сонячні промені потрапляють на бочку, хоча на ній написано, що так не можна. Бочка брудна, що там всередині відбувається? Три дні квасу, ти ж не дотримуєшся температурний режим! На що він відповідає - на третій день квас ще краще продається, починає бродити... Тоді вже зовсім інший покупець на цей квас", - розповідає експерт.

Також він пояснив, що на самому виробництві, звідки надходить цей квас, бочки зовсім не миють всередині. Тобто до залишків, забродженого напою, який зберігався на сонці, додають свіжий квас спочатку брудні бочки. Від такої мікрофлори в них нерідко заводяться черви. Якби бочки милися і оброблялися належним чином, то такої проблеми б не існувало.

"У бочки відкручується верх, її можна відкрити і хоча б понюхати, подивитися, плавають там черв'яки. Якщо ви відчули запах браги, то пити не рекомендую - хіба що якщо хочете похмелитися. На бочці зверху є маркувальний ярлик, там вказаний виробник та дата виготовлення. Один з виробників настільки зухвалий, що не вказує дату виробництва. Якщо дати немає - забудьте про квас і йдіть", - дає пораду Несміянов.

Однак кращим рішенням буде все ж зовсім не купувати квас з бочок. 

 

Джерело

2ogoloshenya