З 25 листопада скасовані всі обмеження на роботу за сумісництвом

Уряд скасував нормативку щодо сумісництва у держсекторі.

КМУ скасував Постанову №245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» та Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств.

Це повязано з тим, що Урядом визнано такою, що втратила чинність постанова  «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 3 квітня 1993 р.

Також скасовано прийнятий на її виконання наказ Мінпраці, Мін'юсту та Мінфіну України «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» №43 від 28.06.1993.

Таким чином, відійшла в минуле ціла епоха правового регулювання умов і обмежень роботи за сумісництвом у державних та комунальних закладах охорони здоров’я (зокрема, обмежень щодо тривалості робочого часу сумісників (не більше «як півставки», заборони роботи за сумісництвом для окремих категорій працівників, додаткової підстави звільнення сумісника (якщо приймають на роботу працівника, для якого це буде основне місце праці) тощо).

2ogoloshenya