Як зарядити телефон, якщо вимкнули світло: 6 способів

В умовах війни телефон став просто незамінним девайсом, адже з його допомогою можна залишатися на зв'язку з близькими та дізнаватися останні новини.

Зараз більшість українців намагаються завжди тримати смартфон зарядженим. Та часті й раптові вимкнення електроенергії можуть ставати на заваді. А чергові атаки окупантів лише збільшують тривалість аварійних та погодинних відключень електрики. Як можна продовжити життя мобільного без світла повідомляє ТSN.ua.

6 способів зарядити телефон без електрики

Повербанк

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну багато людей намагаються тримати повербанки зарядженими. Це — найпростіший і найшвидший спосіб зарядити гаджет. Якщо ви будете вчасно заряджати повербанк і придбаєте модель з великим об'ємом, то зможете запросто пережити віялові та раптові вимкнення світла. Сьогодні навіть можна знайти варіанти, які допоможуть зарядити ноутбук.

Генератор

Можна придбати генератор для квартири чи будинку, який створений для того, щоб можна було користуватися різноманітними побутовими пристроями, коли немає світла. До цього пристрою ви можете підключати будь-які ґаджети і телефон в тому числі.

Також мініатюрний генератор розташований у колесі велосипеда. Акумулятор заряджається від руху велосипеда. Його можна зняти і взяти з собою в бомбосховище або підвал.

Авто

Кожен власник авто має автомобільні зарядки. Навіть в тому випадку, якщо у вас немає машини, можете попросити допомоги у сусідів чи знайомих.

Від ноутбука

Якщо вдома є заряджений ноутбук і кабель USB, то зарядити гаджет теж не важко. Під’єднайте телефон до ноутбука за допомогою шнура. Це не швидкий процес, але на найважливіші дії заряду вистачить.

Від бездротової колонки

Цей спосіб схожий на попередній, але замість ноутбука можна використати бездротову колонку, якщо вона була заряджена заздалегідь. Якщо вдома є потужна колонка, під’єднайте її кабелем до телефона. Тривалим зарядом вона телефон не забезпечить, але ви зможете зробити екстрений дзвінок або дізнатися останні новини.

Джерело безперебійного живлення

Це автоматичний пристрій, до якого можна підключити різні пристрої, в тому числі і телефон, щоб вони працювали навіть без світла. Найчастіше джерело безперебійного живлення купують для ноутбуків чи персональних комп'ютерів.

В мережі сьогодні також можна знайти чимало лайфхаків, як зарядити телефон від сонця, лимона чи натирання батареї. Однак такі народні методи можуть не лише не допомогти, а ще й пошкодити ґаджет. Тому краще зачекати, доки увімкнеться світло, аніж потім купувати новий телефон.

Нагадаємо, із 15 жовтня росіяни намагаються знешкодити енергетичну систему України, б’ючи крилатими ракетами по електричних підстанціях. Тричі влучали по енергооб’єкту в Хмельницькому.

Вчора, 5 грудня, відбулась 8-ма масована атака окупантів. Ворог запустив більше 70 ракет в повітряний простір України.  Понад 60 з них успішно збили сили ППО. У Хмельницькій області також спрацювала протиповітряна оборона. Кам'янець-Подільський був повністю знетрумлений.

2ogoloshenya