В Україні триває дефіцит електроенергії: в "Укренерго" озвучили цифри

Дефіцит електроенергії в Україні зараз становить 30%, виробники електроенергії забезпечують 70% споживання електроенергії в Україні.

Як повідомляє НЕК "Укренерго" в Telegram, зростання дефіциту потужності викликане аварійним відключенням блоків на декількох електростанціях, які відбулися вранці 28 листопада, а також подальшим зростанням споживання через погіршення погодних умов

"Станом на 11:00 29 листопада виробники електроенергії забезпечують 70% споживання електроенергії в Україні. Дефіцит потужності зараз становить 30%", - йдеться в повідомленні.

"Звертаємо увагу, що "Укренерго" доводить до операторів систем розподілу (обленерго) ліміти споживання по кожній області, перевищувати які не можна. Графіки відключень складають і безпосередньо застосовують обленерго. При цьому обмеження мають застосовуватися рівномірно між споживачами", - зазначили в "Укренерго".

В енергокомпанії також нагадали, що економне використання електроенергії дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на запобігання аварій, а також дасть можливість енергетикам зосередитися на ремонті пошкоджених об'єктів, які ускладнюються з кожною наступною ракетною атакою.

2ogoloshenya