"Я все кинув і повернувся захищати Батьківщину”. Сапер з Кам’янця отримав відзнаку Міноборони за проявлений героїзм

Сапер-росомаха з позивним "Рижий" отримав відзнаку Міністерства оборони України - нагрудний знак "Знак пошани" - з рук командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

Він заслужив цю нагороду за проявлений героїзм, професіоналізм та зразкове виконання військового обов’язку, розповідають на сторінці підрозділу. 

"Рижий" родом з міста Кам’янець-Подільський, працював на заводі "Електрон". Коли росія вторглася на Донбас у 2014 році, пішов в АТО, три роки відслуживши у складі ракетно-артилерійського озброєння. За цей час його відзначили кількома нагородами, зокрема, орденом "За мужність".

 сапер рижий відзнака

Після демобілізації хлопець вирішив поїхати на заробітки в Польщу. Саме там він був на початок повномасштабної війни росії проти України.

"Я одразу все кинув і повернувся захищати Батьківщину. Так і потрапив у саперний підрозділ росомах", - каже наш герой.

сапер рижий

"Рижий" щодня ризикує життям, заміновуючи дороги, ліси та поля, щоб стримати навалу орків.

"Найважче було працювати під Вугледаром, коли ворог пішов у наступ. Нам довелося ставити міни 3-4 дні підряд під безперервними обстрілами. Зараз ситуація теж дуже складна, але це нас не зупинить на шляху до перемоги!" - підкреслює  воїн.

Зізнається, що нещодавно під час відпустки одружився, тому тепер для нього головне – повернутися живим і здоровим до новоспеченої дружини.  І всі наступні подвиги робити вже для неї.

2ogoloshenya