Українцям потрібно готуватися до відключень на кілька днів

Масштабні руйнування енергооб'єктів України, завдані 15 та 17 листопада, спричиняють довгострокові відключення електроенергії, які можуть тривати по кілька днів. Проте ситуація, хоч і дуже складна, але контрольована.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі каналу ICTV, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що окупанти цього разу завдали багато шкоди об'єктам передачі - підстанціям, які передають електроенергію з одного району до іншого та через які заживлено багато областей у центрі та на заході. Крім того, через влучення ракети 15 листопада призупинила роботу одна із ТЕС групи ДТЕК.

"Це дні. Ми зараз будемо, на жаль, говорити не про планові відключення електроенергії, а про планові включення в деяких регіонах, а їх багато. На жаль, годин, протягом яких буде електрика, може бути дуже мало. Це два-три години на добу", — сказав він в ефірі каналу ICTV у четвер.

За його словами, оперативні заходи щодо підключення споживачів вжито там, де це можливо, і частково почалися відновлювальні роботи, але їх поки що не можна провести скрізь. Наразі йде розбір завалів, зруйнованого обладнання, у деяких випадках необхідно розмінувати територію. Тож роботи, як повідомив Сахарук, йдуть, але ще не в масштабному форматі, коли можна було б уже встановлювати та монтувати обладнання.

За його розрахунками, внаслідок масованих російських атак зараз близько 40% українських споживачів мають дуже великі проблеми з електропостачанням.

"Прогнозів, коли ця цифра зменшиться, у мене поки що немає", — зазначив Сахарук.

2ogoloshenya