Знайомтесь — це В’ячеслав Радіонов. Його ім’я майже ніхто не знає. Те що він зробив, має бути вписане в Історію України золотими літерами

В’ячеслав Радіонов - один із "привидів Києва". 24 лютого Герой здійснив героїчний перший і останній бойовий виліт.

Подаємо мовою оригіналу:

Mihail Shnayder

Друзі, це В’ячеслав Радіонов.

Він врятував весь склад літаків у Василькові, а його ім’я майже ніхто не Знає. В’ячecлaв cлужив у 40-й бpигaдi тaктичнoї aвiaцiї у Вacилькoвi нa Київщинi. Нa cвiтaнку 24 лютoгo йoгo aepoдpoм опинився під масованим paкeтним Удapом. Зaвдяки оперативним та холоднокровним дiям льoтчикa, вecь cклaд лiтaкiв бpигaди пiднявcя у пoвiтpя і цe вpятувaлo їx вiд Знищeння.

Бpигaдa продовжила зaxищaти нeбo нaд Києвoм тa oблacтю та збилa нe мeншe 6 оркських Лiтaкiв. Нажаль, стapший лeйтeнaнт Рaдioнoв Зaгинув💔Зa ocoбиcту мужнicть тa гepoїзм нaгopoджeний звaнням Гepoя Укpaїни Пocмepтнo.Пам’ятаймо про подвих В’ячеслава.А ще зробімо так, щоб наші діти і внуки знали своїх справжніх Героїв🇺🇦

родіонов

В’ячеславу Радіонову було 25.  Хлопець родом із Запоріжжя, 2014 року закінчив Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою, потім відучився в Харківському національному університеті Повітряних сил ім. І. Кожедуба.

В’ячеслав з дитинства мріяв стати льотчиком, адже виріс у родині авіаторів. Тож після навчання пішов служити до 40-ї бригади тактичної авіації ЗСУ, був старшим лейтенантом. Саме ця бригада захищала небо над Київщиною, її бійців називали “привидами Києва”.

На світанку 24 лютого росіяни поцілили ракетами в аеродром у Василькові, де базувалася 40 бригада тактичної авіації. В’ячеслав Радіонов керував винищувачем Міг-29, він вступив у бій із трьома російськими літаками. Хлопець відволік на себе ворога та ціною власного життя дав можливість врятуватися іншим льотчикам. Це був його перший і останній бойовий виліт.

2ogoloshenya