4500 пострілів за хвилину: Україна просить у США системи C-RAM для боротьби з іранськими дронами

Журналісти отримали доступ до листа, в якому глава парламенту Руслан Стефанчук попросив Конгрес схвалити постачання в Україну мобільних систем C-RAM.

 

За його словами, вони мають захистити "важливі об'єкти, особливо електростанції".

У листі українського керівництва представникам Конгресу міститься прохання про постачання додаткових систем ППО, які можуть ефективно застосовуватися проти дронів-камікадзе. Таку зброю Іран розробляє та постачає російським військам, передає ABC News, пише Фокус.

Журналісти отримали доступ до листа, в якому глава парламенту Руслан Стефанчук попросив Конгрес дозволити постачання в Україну мобільних систем C-RAM, які, за його словами, мають захистити "важливі об'єкти, особливо електростанції".

C-RAM зі вбудованим радаром відстежують вхідні мішені, у них також є величезна гармата для іранських дронів-камікадзе. У листі представник України назвав їх найефективнішими системами, які можуть робити 4500 пострілів за хвилину.

За даними журналістів, Україна направила офіційний запит щодо систем C-RAM адміністрації Байдена.

Прессекретар Пентагону Гаррон Гарн цього тижня сказав, що США працюють над зброєю, яка буде ефективною в поточних умовах війни.

"Ми цілодобово працюємо, щоб задовольнити оборонні запити України та надати зброю зі складів США, коли вона стає доступною", — пояснив Гарн.

Запит на постачання ракет ATACMS

У листі Стефанчук також просить американських законодавців допомогти переконати адміністрацію Байдена в тому, що Україні необхідно постачати далекобійні ракети для знищення іранських дронів, які перебувають на складах в окупованих регіонах України далеко за лінією фронту.

Нагадаємо, що в Україну прибули комплекси ППО NASAMS і Aspide. Міністр оборони України Олексій Резніков подякував за допомогою Норвегії, Іспанії та США.

2ogoloshenya