У Миколаєві прямо на нараді у мера затримали чиновника, який очолював агентуру РФ — відео

Правоохоронці викрили у Миколаєві місцевого чиновника, який очолював російську агентуру. Його затримали прямо під час наради у мера міста Олександра Сєнкевича.

Про це у п’ятницю, 21 жовтня, повідомили у Службі безпеки України.

Зрадником виявився начальник комунального підприємства Миколаївська ритуальна служба, який передавав РФ персональні дані військовослужбовців ЗСУ, а також співробітників Національної поліції, обласної прокуратури та СБУ. Його імʼя не називають.

Крім того, він інформував супротивника про роботу об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювалися під час нарад у міськраді.

«Чиновник намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих та ще двох мешканців міста, серед яких старший оперуповноважений районного управління поліції. Задокументовано, що вони мають прокремлівські погляди і неодноразово підтверджували це в особистих розмовах і „повідомленнях“ у соцмережах», — розповіли в українській спецслужбі.

Відповідно до ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, затриманому загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

2ogoloshenya