ПЦУ дозволила проводити різдвяні богослужіння 25 грудня

Синод ПЦУ у вівторок, 18 жовтня, підтримав можливість проводити богослужіння на честь Різдва 25 грудня.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, засідання Синоду відбулося в резиденції предстоятеля церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі.

“[Рішення ухвалили], враховуючи численні запити та дискусію, яка протягом багатьох років триває в церкві та в суспільстві; передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок; з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін”, - пояснили в ПЦУ.

Різдвяні богослужіння 25 грудня проводитимуть за рішенням настоятеля і громади, якщо цього хочуть віряни. Після богослужінь священників просять повідомити Київській митрополії, скільки людей брали у них участь.

Також Православна церква України створила Місію капеланської допомоги вірянам ПЦУ, які були змушені виїхати з України через війну (Капеланську місію ПЦУ), і звернулася до Вселенського патріарха з проханням “вирішити питання духовної опіки для православних вірних з України, які тимчасово внаслідок війни живуть за межами нашої держави”.

У ПЦУ заявили, що серед українців за кордоном створюються парафії під ім'ям УПЦ, які фактично залежать від Московського патріархату, і попросили Вселенський патріархат допомогти організувати церковне життя українських вірян за кордоном з використанням рідної мови богослужіння та іншими церковними звичаями.

2ogoloshenya