Зустрічали тисячі людей і королівська родина. Катафалк із тілом Єлизавети II прибув до Букінгемського палацу

Увечері у вівторок, 13 вересня, катафалк із тілом королеви Великої Британії Єлизавети II прибув у Букінгемський палац у Лондоні.

Його зустрічали король Чарльз III, принци Вільями і Гаррі та інші члени королівської родини, пише ВВС.

катафалк 2

Уздовж маршруту від авіабази Нортхолт до Букінгемського палацу завдовжки 22 кілометри зібралися тисячі людей. Біля воріт палацу натовп, який до цього мовчав, зустрів катафалк оплесками та вітальними вигуками.

катафалк 3

Після ночі в Букінгемському палаці в середу процесія на лафеті Королівської кінної артилерії перевезе труну до Вестмінстерського палацу. Похорон монарха, яка найдовше очолювала Британію, відбудеться 19 вересня.

катафалк

Єлизавета II померла 8 вересня у віці 96 років в шотландському замку Балморал. За кілька годин до її смерті Букінгемський палац опублікував заяву, в якій повідомив, що лікарі стурбовані станом здоров’я королеви. Повідомляється, що вона померла в присутності старших дітей принца Чарльза та принцеси Анни, які терміново прибули в Балморал.

 

10 вересня старшого сина покійної Єлизавети II Чарльза офіційно проголосили королем Великої Британії. Він зійшов на престол під іменем Чарльз III. Коронація, як очікується, відбудеться за кілька місяців.

2ogoloshenya