Колишнє керівництво звинуватили у завданих збитках на 1 млрд грн — результати аудиту

Колишнє керівництво ДП Антонов завдало збитків компанії на загальну суму близько 1 млрд грн за період з 1 жовтня 2020 року до 31 березня 2022 року.

Про це, як повідомляє Інтерфакс-Україна, заявив Євген Гаврилов, в.о. гендиректора ДП Антонов за підсумками проведеного державного аудиту.

«Компанії завдано збитків на понад 16,5 млн грн. Через бездіяльність колишнього керівництва підприємство недоотримало понад 840 млн грн. Сума необґрунтованих додаткових витрат становила майже 51 млн грн. Загалом аудит встановив фінансові порушення майже на 1 млрд грн», — сказав Гаврилов.

Він додав, що після отримання результатів Держаудиту ДП Антонов прокуратура ініціювала дев’ять кримінальних справ проти колишнього керівництва компанії.

За словами нового керівника Антонова, серед зафіксованих порушень — завищені витрати, непрозорість виконання деяких фінансових операцій, неефективне розпорядження майном, недоотримання доходів.

«Авіаційне паливо закуповувалося не у виробників, а у посередників. У результаті підприємство переплатило близько 9 млн грн. Підприємство також придбало комп’ютерний томограф за 23,5 млн грн, який більше року не використовувався», — зазначив Гаврилов.

Він додав, що значних збитків ДП Антонов зазнало через вторгнення РФ внаслідок знищення частини повітряного флоту та об'єктів інфраструктури аеропорту в Гостомелі.

2ogoloshenya