Єрмак на початку війни надсилав іноземним чиновникам фото вбитих росіянами дітей — WP

Глава Офісу президента Андрій Єрмак у перші тижні після початку повномасштабної війни росії проти України відправляв іноземним чиновникам на телефони фотографії вбитих українських дітей та зруйнованих будинків.

Про це повідомляє The Washington Post у середу, 24 серпня, пише НВ.

За даними газети, фотографії, що підтверджують воєнні злочини росії, отримали зокрема радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван, помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід і члени Конгресу.

«Зізнаюся, це були жахливі фотографії, які не давали мені спати ночами. 90% людей, які їх отримали, відреагували, передзвонили і почали робити ще більше», — розповів Єрмак.

WP також повідомила, що невдовзі після початку повномасштабного вторгнення рф Андрію Єрмаку зателефонував заступник глави адміністрації Кремля Дмитро Козак і заявив, що «українцям час здаватися». Єрмак вилаяв його і кинув слухавку. Міністру оборони Олексію Резнікову надійшов дзвінок від білоруського колеги Віктора Хреніна, який ще 22 лютого запевняв його, що російські війська не вторгатимуться в Україну з території Білорусі.

Під час другої розмови два дні потому білоруський міністр сказав, що передає послання свого російського колеги Сергія Шойгу: якщо Україна підпише акт про капітуляцію, вторгнення припиниться. За словами Резнікова, він відповів: «Я готовий прийняти капітуляцію російської сторони».

2ogoloshenya