Судді відпустили із СІЗО бабусю і дідуся 7-річного Андрія Лясова, який помер від тяжких травм у Черкасах

Юрія та Вікторію Лясових, чий малолітній онук помер після того, як його залишили у небезпеці, відпустили з-під варти під нічний домашній арешт. Суд не задовольнив клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу.

Про це розповіла прессекретарка Черкаської обласної прокуратури Богдана Кулик, пише 18000. Тепер Лясові не можуть залишати місце постійного проживання без дозволу суду лише з 21:00 до 07:00.

"На цій стадії процесу прокурор не має права оскаржити рішення суду про обрання заходів, а підстав для зміни запобіжного заходу через порушення покладених на обвинувачених обов'язків наразі не встановлено. Наступне судове засідання заплановане на 22 вересня 2022 року", – уточнила Кулик.

Зазначається, що спочатку під домашній арешт відпускали лише чоловіка, але захисники Лясової подали апеляційну скаргу, мотивувавши її тим, що жінці потрібно працювати, і із СІЗО відпустили обох.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

 – 7-річний Андрій Лясов потрапив до лікарні з гематомою головного мозку, відірваними губами та частиною статевого органа, погризеними вухами, слідами від гасіння цигарок на тілі. Характер ушкоджень свідчив про тортури. Розглядалася версія про напад на нього собак, яких тримала сім'я.

– До лікарні хлопчик потрапив уже з пролежнями, тобто він лежав нерухомо близько 5 діб.

 – Незважаючи на відчайдушні зусилля лікарів Черкаської обласної дитячої лікарні, врятувати життя семирічного Андрія не вдалося. Дитина, яка прибула в реанімацію вже в стані коми і з важкими травмами, так і не отямилася – увечері 5 вересня 2021 року хлопчик помер.

 – Вікторія та Юрій Лясові є батьками вітчима померлого хлопчика.

– Рідна бабуся дитини розповіла, що чотири місяці вона її не бачила, а Лясові знущалися з дитини і виховували її "як на зоні".

 – Як стало відомо, на рахунку Лясових є справа про пограбування групою осіб із застосуванням насильства. Раніше прийомного батька хлопчика визнали винним у скоєнні злочину, а ось бабуся до "інциденту" з онуком вдало багато років переховувалася від поліції.

2ogoloshenya