Новим генпрокурором України призначать нардепа від "Слуг народу" андрія Костіна

Профільний комітет Верховної Ради підтримав постанову щодо згоди на призначення генеральним прокурором України народного депутата "Слуги народу" Андрія Костіна.

Про це повідомила речниця фракції СН Юлія Палійчук у Telegram

Парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності підтримав поданий Володимиром Зеленським проєкт постанови "Про надання згоди на призначення президентом України Андрія Костіна на посаду генерального прокурора".

Нагадаємо, 27 липня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради постанову з пропозицією дати згоду на призначення генеральним прокурором України народного депутата "Слуги народу" Андрія Костіна.

Довідка: Андрій Костін – юрист. У 2010 він був обраний депутатом Одеської міської ради від партії "Фронт змін", а у 2019 році – депутатом Верховної Ради від "Слуги народу".

Костін претендував на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але експерти з громадських організацій віднесли його до кандидатів із сумнівною репутацією.

Як голова комітету з правової політики він відповідав у парламенті за судову реформу, проте саме в період керівництва комітетом Костіним належна судова реформа блокувалася, а необхідні законодавчі зміни та пропозиції спотворювалися.

2ogoloshenya