Голова фракції партії ”Слуга народу” у Верховній Раді України Давид Арахамія може бути причетний до рішення про видачу російському оператору азартних ігор 1xBet ліцензії на букмекерську діяльність в Україні.

 Як відомо, 30 березня 2022 року, на 36-й день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала ліцензію на роботу в Україні російській гральній конторі 1xBet, яка підтримує війну проти України, що викликало скандал в українському суспільстві, яке обурилось тим, що влада дає можливість заробляти в Україні громадянам РФ під час відкритої та жорстокої агресії з боку Росії.

На сайті президента України петиція із вимогою заборонити роботу 1xBet в Україні зібрала необхідні 25 тисяч голосів за тиждень. За законом у такому разі Президент України Володимир Зеленський має відреагувати на поставлені у петиції питання. Наразі петиція на сайті президента вже отримала статус ”на розгляді”.
Тим часом, з'ясовуючи, з чиєї вини та за чиєю вказівкою КРАІЛ видала ліцензію росіянам, в Офісі президента ”вийшли” на голову фракції партії ”Слуга народу” Давида Арахамію. Як з'ясувалося, саме він наказав куратору грального бізнесу Борису Бауму пролобіювати видачу ліцензії 1xBet. За свідченням джерел в ОП, напередодні ухвалення рішення про ліцензування російського оператора у членів КРАІЛ відбувся відеодзвінок із Борисом Баумом, під час якого останній переконував членів комісії у безальтернативній необхідності видати ліцензію ТОВ ”Твоя беттингова компанія”, яка працює під російським брендом 1xBet. На заперечення членів комісії Баум відповідав, що ухвалення цього рішення схвалив особисто Давид Арахамія.
Як відомо, Борис Баум та Давид Арахамія – люди далеко не чужі. Вони були сусідами в котеджному містечку ”Романово” під Києвом, і, як раніше повідомляли ЗМІ, Бориса Баума на Банкову як потенційного куратора грального ринку привів саме Арахамія.
Зазначимо, що паралельно питанням 1xBet вже зайнялися правоохоронні органи. Як заявив голова Бюро економічної безпеки Вадим Мельник, бюро вже запросило всі документи, на підставі яких КРАІЛ видала ліцензію ТОВ ”Твоя беттингова компанія”. Крім цього, Національна поліція України ще у квітні, через місяць після отримання цією фірмою ліцензії на букмекерську діяльність під брендом 1xBet, що належить громадянам РФ, відкрила на неї кримінальне провадження за статтею 190 ("Шахрайство") та ч. 3 ст. 110-2 ("Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни державного кордону України, повалення конституційного ладу або захоплення державної влади з корисливих мотивів або за попередньою змовою групи осіб").

2ogoloshenya