Симоненко обіймав посаду одного із заступників Венедіктової.

Президент України Володимир Зеленський після відсторонення Ірини Венедіктової призначив Олексія Симоненка виконуючим обов'язки генерального прокурора. Про це йдеться в указі президента.
«Покласти на Олексія Симоненка виконання обов'язків генерального прокурора», – йдеться в документі.
Зазначимо, Симоненко став заступником генпрокурора навесні 2020 року. Тоді ж повідомлялося, що до Майдану за президента Віктора Януковича він працював у Службі безпеки України і отримав від нього ряд нагород. Має звання заслуженого юриста, а також медалі за відзнаки в службі.
Що відомо про Симоненка
Закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого в 1998 році. До 2006 року працював в органах прокуратури Києва, обіймав посади помічника прокурора, слідчого, старшого помічника прокурора та старшого слідчого прокуратури.
У 2006-2010 роки працював в органах прокуратури Київської області на посадах слідчого з особливо важливих справ, старшого помічника прокурора, начальника слідчого відділу та начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ.
З 2010 по 2018 проходив службу в органах Служби безпеки України на посадах офіцерського складу.
У січні 2020 року Симоненко подавав декларацію як кандидат на посаду заступника директора Державного бюро розслідувань (ДБР) – тоді Бюро очолювала Венедіктова.
З березня 2020 року обіймав посаду заступника генерального прокурора.
Також Симоненко має чимало «плям» у своїй біографії.
Зокрема, за даними розслідувачів Bihus.Info у декларації Симоненко вказано, що його дружина є співвласницею двох земельних ділянок із сином колишнього регіонала Сергія Канакі, якого пов’язують із кримінальним світом – злочинним угрупованням так званого «Фашиста». 

Крім того у 2020 році дружина Симоненка придбала новий автомобіль «Мерседес» за 5% вартості.
Симоненко є тою персоною, яка, без перебільшення, врятувала заступника глави Офісу президента Олега Татарова від арешту. Як заступник генпрокурора Симоненко у грудні 2020 року передав справу, в якій фігурує заступник голови Офісу президента Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.
У вересні 2021 року на святкування дня народження Олега Татарова з'їхалися топчиновники правоохоронних відомств, зокрема пов'язані з розслідуванням справи проти нього. Серед них був і Олексій Симоненко.
Також у грудні 2021 року саме Симоненко підписав так звану «підозру» п'ятому президенту Петру Порошенку. За це він потрапив на сайт «Миротворець».
Як зазначив Олексій Симоненко у власноручно написаній декларації, у його власності знаходяться будинок площею 640 кв.м. в елітному передмісті Києва та земельну ділянку в 2500 квадратних метрів. Вірніше, будинком володіє його дружина, у її ж власності перебувають і дві квартири у Києві, у тому числі на 128 квадратів в елітному житловому комплексі та чотири земельні ділянки у Київській області.
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відсторонив від виконання обов'язків Генпрокурорку Ірину Венедіктову та голову СБУ Івана Баканова. 

2ogoloshenya