Відваром льону вилікувала артроз: біль і ломота в суглобах пішла безслідно!

Не тільки лікує, а й чистить організм!

Ми з чоловіком пенсіонери. Він у минулому педагог, я – вихователь дитячого саду, якийсь час навіть завідуючою працювала. У нас троє дітей, троє онуків.

І я, і чоловік, на жаль, як і багато людей похилого віку, не можемо похвалитися здоров’ям. То одне заболить, то інше. У мене, наприклад, артроз, коліна розпухає так, що всю домашню роботу робила сидячи. Вирішила взятися за себе, благо в ЗСЖ стільки порад – тільки не лінуйся!

Почала я вранці в будь-яку погоду, стоячи босоніж на землі, обливатися двома відрами холодної води. Обов’язково роблю зарядку, потім 400 кроків на колінах – через біль, на видиху і 200 – на сідницях.

Раз в тиждень голодую, проводжу очищення лляним насінням по Любимову. Стопи ніг натираю яблучним оцтом: позбулася судом, та й тиск нормалізувався.

До речі, цьому сприяє і зелений чай з молоком.

Про таблетки не пригадую, тепер мені під силу ходити цілий день. Причому досить швидким кроком, напевно, скоро і бігати зможу.

Повторюю одне: «Не знаю щастя більшого, ніж без ліків жити» …

Рецепт очищення лляним насінням і лікування болю і ломоти в суглобах

Є хороший рецепт виведення з організму солей, токсинів і навіть радіонуклідів: взяти 1 склянку (200 г) насіння льону, залити 3 літрами холодної джерельної води, довести до кипіння і поставити на водяну баню на 2 години на малий вогонь.

З готового відвару прибрати насіння льону. Пити три дні по 1 літру в день. Через кожні три дні робити новий розчин.

Курс лікування – 18 днів.

З насіння льону, що залишилися від відвару, прикладати компреси з восокового паперу до суглобів і зав’язати бинтом.

Компреси ефективні не тільки при артриті, але і при артрозі. Пройдуть болю і ломота в суглобах ».

Лляне насіння: користь і шкода

У народній медицині відварюють насіння льону і п’ють відвар, їдять відварені насіння при виразці шлунка, гастриті, хронічних катарах шлунка, при бронхіті (як відхаркувальний), від кашлю, утрудненого дихання, захворюваннях нирок.

Проціджений відвар п’ють з молоком при туберкульозі легень, їдять насіння  при білокрів’я, застосовують при проносі, вживають для слизового пиття.

Відвар насіння рекомендують для лікування ран і виразок у роті (полоскання). Не дарма ботанічна назва льону перекладається як «надзвичайно корисний».

Існує безліч рецептів від хвороб. Серед них не тільки використання насіння, але і лляної олії як ліків.

Лляна олія містить мінімальну кількість холестерину і велика кількість ненасичених жирних кислот, а при вживанні з їжею це підвищує концентрацію фосфоліпідів в крові.

Я нерідко давав онкологічним хворим після хіміотерапії відвар насіння льону. Льон не тільки знімає інтоксикацію, а й  позитивно впливає на формулу крові.

Протипоказання

Яким би не був льон нешкідливим, не можна забувати, що і у нього є протипоказання. Тривале застосування льону, а особливо надмірне за кількістю, може привести до отруєння.

Препарати льону не можна вживати при посиленні болів при холециститі.

Протипоказаний льон при гострих порушеннях функції кишечника (неприборканий пронос). Льон протипоказаний при кератиті (запалення рогівки ока).

Джерело

2ogoloshenya