Вареники з абрикосами - смачно і по-домашньому. Заінтриговані?

Найпопулярніші солодкі вареники в українській кухні це, мабуть, вареники з вишнею, сиром і смородиною.

А ось з абрикосом зустрічаються досить рідко, хоча вони виходять виключно ніжними і смачними – ідеальний десерт для дітей і дорослих.

Євген Клопотенко пропонує приготувати вареники з абрикосами і подати їх з листочками м’яти, причому ви можете вибрати з декількох варіантів тіста – на жовтках або на окропі. Обидва варіанти дуже смачні, тому вибирати залишається вам.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ВАРЕНИКИ З АБРИКОСАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ

500 г абрикосу

50-70 г цукру

2 гілочки м'яти

30 г вершкового масла (для подачі)

Для тіста на жовтках

400 г борошна (+ додатково для замішування)

2 жовтка

200 мл води

дрібка солі

Для тіста на окропі

400 г борошна

200 мл води

3 ст. л. соняшникової олії

дрібка солі

ВАРЕНИКИ З АБРИКОСАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

КРОК 1

Абрикоси помийте, очистіть від кісточок, поріжте невеликими шматочками і викладіть в миску.

 КРОК 2

Для приготування тіста на жовтках просійте 400 г борошна в миску, додайте 2 жовтки, 200 мл води та дрібку солі. Добре замішайте і залиште під плівкою на 20 хвилин. Потім викладіть тісто на поверхню, посипану борошном, і ще раз замішайте. Тісто має бути еластичним і не липнути до рук.

 КРОК 3

Для приготування тіста на окропі просійте борошно в миску, додайте 3 ст. л. соняшникової олії, дрібку солі та влийтеокріп. Перемішайте ложкою і дайте трохи охолонути. Потім замісіть тісто. Воно має бути еластичним.

 КРОК 4

Розділіть тісто на рівні частини, розкачати і зробіть круглі заготовки для вареників. Тісто, приготовлене на окропі можна розгортати не надто тонко, воно все одно вийде дуже ніжним.

 КРОК 5

У кожну заготовку для вареника викладіть трохи цукру і подрібнені абрикоси, зліпите вареники і відварити в киплячій воді по 2-3 хвилини після спливання. Подавайте з вершковим маслом і м'ятою.

Готувати - це просто!

2ogoloshenya