Arm Women Now. В Україні шитимуть військову форму для жінок

В Києві стартував проєкт із виробництва військової форми для жінок. Він отримав назву Arm Women Now і має на меті забезпечити жінок-військовослужбовців військовою формою.

Депутатка Київської міської ради Ірина Никорак запускає виробництво військової форми для жінок, повідомляє сайт Київської міської ради,пише НВ.

Адже в лавах української армії служать понад 50 тисяч жінок, 3,5 тисячі з яких мають звання старші офіцери. Всі вони носять чоловічу військову форму, а вона не враховує жіночої фізіології. Наразі форму для жінок можна купити лише за кордоном.

«Комфортна та функціональна амуніція — це базова потреба кожного військового: чоловік це чи жінка. Жіночої форми в Україні немає, купити її можна тільки за кордоном або виробити самостійно. Жінкам видають чоловічу військову форму без врахування жіночої фізіології. Майже 90% жінок змушені підшивати форму, якщо, звісно, у них є така можливість в умовах повномасштабної війни», — розповіла Ірина Никорак.

Вона повідомила, що при розробці лекал української жіночої військової форми був врахований міжнародний досвід. Виробництво жіночої форми планується в Україні.

Депутатка також розповіла, що гроші на пошив військової форми для українських захисниць збирають на благодійних аукціонах. Лоти для них надають спортсмени, музиканти та публічні діячі.

2ogoloshenya