СБУ затримала гендиректора столичної авіакомпанії, який в умовах воєнного стану не повернув 10 орендованих вертольотів з Африки

У ході слідчо-оперативних дій Служба безпеки України затримала у Києві генерального директора однієї з приватних авіакомпаній. Він проігнорував вимоги воєнного часу і не повернув у держвласність орендовані вертольоти загальною вартістю майже півмільйона доларів США.

Ця авіаційна техніка мала бути задіяна для виконання бойових завдань Національною гвардією України під час повномасштабної агресії рф, повідомили в СБУ.

Натомість власник компанії заробляв десятки млн грн на суборенді літальних апаратів на території Західної Африки.

Встановлено, що у 2002 році одна з військових частин передала 9 багатофункціональних вертольотів Мі-8МТ і один Мі-8МТВ в оренду приватній компанії.

Згідно з умовами укладеного договору в разі введення воєнного стану та зобов’язувалася повернути повітряні судна на базовий аеродром.

Однак керівник авіакомпанії порушив вимоги закону і залишив гелікоптери закордоном.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст.114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

2ogoloshenya