У липні АЗС можуть скасувати ліміти на продаж пального

У червні на український ринок з Європи надійшло понад 600 тисяч тонн нафтопродуктів: 400 тисяч тонн дизеля, 200 тисяч – бензину та зрідженого газу.

Ситуація на ринку стабілізується, і вже в липні на АЗС можуть скасувати обмеження на продаж пального в одні руки. Про це голова парламентського комітету з питань енергетики Андрій Герус повідомив під час брифінгу.

«Таким чином, ситуація на АЗС, яку бачить кінцевий споживач, стабілізується. На заході майже на всіх АЗС є ресурс, немає чи практично немає черг. У Києві, на сході країни, наразі є певні черги. Сподіваємося, у липні ліміти буде підвищено або взагалі знято, українські автомобілісти зможуть вільно заправлятися будь-яким обсягом», – заявив Герус.

Втім, влада закликає громадян споживати нафтопродукти відповідально і без особливої необхідності не користуватися автомобілем.

Нагадаємо, компанія “Нафтогаз” отримала завдання від Президента України Володимира Зеленського створити державну мережу АЗС. В такий спосіб планували знизити ціни на пальне.

2ogoloshenya