Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "ніцой письменниця"

Громадяни України повинні складати іспит з української мови, щоб влаштуватися на роботу.

Так вважає письменниця Лариса Ніцой.

Ці іспити не повинні викликати труднощі для російськомовних.

"Прийшов у спеціальний пункт, пройшов тести, як на керування автомобілем, отримав сертифікат. Це зовсім не радикально. Ми це повинні були зробити 27 років тому, тому що так у кожній країні. Так кожна цивілізована країна себе захищає. Державна мова у них стоїть на високому рівні", - зазначила Ніцой.

Письменниця навела приклад Польщі.

"Українці приїжджають до Польщі і вивчають польську мову. У Польщі навчаються мільйони іноземних студентів, але всі вони вчаться польською мовою. Польща каже всім: не подобається - вчіться в іншій країні. Телебачення у них польське, друковані ЗМІ - польською мовою, вся освіта - польською. У них немає потреби зараз ставити питання - що там з польською мовою?" - підсумувала вона.

26 квітня 2017 року Кабінет міністрів України прийняв постанову про атестацію осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою. Відповідно до ухвали почали проводити атестаційні сесії для претендентів на державну службу.

Джерело

 

2ogoloshenya