Результат пошуку зображень за запитом "Юрій Гримчак: У України є три плани деокупації Донбасу"

Українська влада розглядає три сценарії військових операцій, які можуть бути реалізовані в окремих районах Донецької та Луганської областей після переформатування АТО в Операцію об'єднаних сил.

"Що стосується воєнної операції, то розглядається три сценарії, які можуть бути на території ОРДЛО. Перший сценарій – це чисто воєнна операція. Попри всі зовнішні умови віддається команда", – розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак в інтерв'ю "Громадському радіо".

За словами заступника міністра "інші два плани хорватські". Він пригадав, як колись у Хорватії були Сербська Країна і Східна Славонія. Сербська Країна була звільнена воєнним шляхом, тобто шляхом операції хорватської армії, але у той же час, сербська армія не втручалася у цей воєнний конфлікт і залишилася в казармах, не пішовши назустріч хорватській армії.

Інший варіант, який був застосований у Східній Славонії, ми сьогодні розглядаємо як основний. Це введення миротворчої місії, якій передує виведення іноземних військ (там немає інших іноземних військ, окрім російських), виведення російських найманців. Також має відбутися роззброєння бойовиків, створення міжнародної перехідної адміністрації для передачі цих територій під контроль України,– наголосив Гримчак.

Нагадаємо, 30 квітня 2018 року президент Петро Порошенко заявив, що в Україні офіційно завершилася Антитерористична операція в Донецькій та Луганській областях, яка розпочалася 13 квітня 2014 року. Відтак, на зміну АТО офіційно прийшла Операція Об'єднаних сил

Джерело

2ogoloshenya