Андрій Сидоров: Треба вирішити питання: нам Україна для чого?

Завідувач кафедри міжнародних організацій та світових політичних процесів факультету світової політики МДУ Андрій Сидоров заявив, що Росія має показати своїм союзникам, що розрив із РФ буде дорого коштувати їм.

 У своєму протистоянні зі США Росія може відповісти американцям у "своїй периферії", окупувавши частину України. Про це заявив завідувач кафедри міжнародних організацій та світових політичних процесів факультету світової політики МДУ Андрій Сидоров в ефірі телеканала "Россия 1".

"Потрібно поставити на місце своїх союзників. Але насамперед, звичайно, не союзників. Треба вирішити питання: нам Україна для чого?.. Якась держава Україна нам потрібна, чи там усе-таки половина – це Росія, частково – це Польща і Київ із містечками", – заявив він.

Завкафедри зазначив, що Росія не показала своїм союзникам, чого їм коштуватиме розрив із РФ, тому вони "досить легко" ставляться до думки про відхід на Захід.

"Давайте покажемо це в Україні... Я не про українців, я про американців це кажу... Це наш братський народ, давайте повернемо його в лоно батьківщини-матері", – підсумував він.

Після Революції гідності в Україні і втечі президента Віктора Януковича Росія анексувала Крим, провівши незаконний референдум 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Після анексії Криму на сході України у квітні 2014 року почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Джерело

2ogoloshenya