Прийшов косити траву, а обікрав хату: Чемеровецький райсуд виніс вирок молодику за крадіжку

Чемеровецький районний суд визнав 21-річного жителя Чемеровецької селищної територіальної громади винним у крадіжці (частина 1 статті 185 КК України) та призначив йому покарання – 160 годин громадських робіт.

Як повідомляють у пресслужбі Хмельницького апеляційного суду, зранку 24 травня 2021 року у селі Летава Чемеровецької селищної територіальної громади місцевий житель, домовившись з односелицею, прийшов до неї на подвір’я косити траву. Увечері, скориставшись відсутністю господині, котра в цей час поралась на городі, у будинку з її сумки викрав 1450 грн, а з підвіконня – мобільний телефон.

Під час судового розгляду справи свою вину у вчиненні інкримінованого правопорушення обвинувачений визнав повністю, підтвердивши обставини. Потерпіла розповіла, що не вперше просить молодика пособити по господарству, але того дня після його допомоги не знайшла гроші й мобільний телефон. Запевнила, що претензій до нього не має, телефон їй віддали поліцейські.

Обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченого, суд визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення. Таких, що обтяжують, суд не встановив.

Відтак, суд призначив йому покарання – 160 годин громадських робіт.

2ogoloshenya