Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Фото Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області.

У Теофіпольському районі працівники поліції задокументували декілька фактів збуту 31-річним місцевим жителем бойових снарядів часів Другої світової війни.

Поліцейські викрили 31-річного жителя села Довгалівка Білогірського району під час спроби збути 7 бойових снарядів часів Другої світової війни.

Як пояснив чоловік, снаряди він знайшов у лісі під час збирання грибів. Один оцінив у 250 гривень і шукав покупців. 7 снарядів продавав за ціною шести — за 1,5 тисячі гривень. Сьомий ішов як бонус.

Працівники вибухотехнічної служби ГУНП вилучили усі снаряди і знешкодили їх на військовому полігоні у Волочиському районі.

За словами спеціалістів, у кожному снаряді було близько 100 грам вибухової речовини. Радіус ураження кожного з них — в районі 200 метрів.

Крім того, додаткова небезпека полягала в тому, що зловмисник переховував вибухонебезпечні предмети в дереві поблизу сільського пасовища і ставу, де полюбляють гратися діти.

Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 5 років позбавлення волі.

Джерело

2ogoloshenya