ГРУПИ СМЕРТІ В СОЦМЕРЕЖАХ: на що звернути увагу батькам, щоб вберегти дитину від самогубства

Протягом декількох років тема «груп смерті» неодноразово з’являлась в ЗМІ.

Діти вступають у небезпечні спільноти, де їм «дають завдання», які часто закінчуюються самогубством.

Але, на жаль, «ігри зі смертю» серед школярів найбільшого розголосу набувають тільки після чергового летального випадку.

16 лютого дві школярки у Київській області наковтались пігулок і одна з них померла, іншу дівчинку госпіталізовано до лікарні. 17 лютого про схожий випадок повідомили і в Умані на Черкащині.

За інформацією правоохоронців, є підозра, що ці випадки пов’язані з небезпечними «іграми», які поширюються в Інтернеті.

Ще один трагічний випадок стався на початку лютого. У поліції Києва повідомили про загадкову смерть 13-річної дівчини. Вона випала з балкона своєї квартири на 17-му поверсі.

Вже за два тижні у Києві стався ще один схожий випадок. Загинула 13-річна школярка у Дарницькому районі. Дівчина випала з балкона на 14-му поверсі.

Родичі дівчини впевнені, що причиною самогубства 13-річної Ніки, яка загинула у Києві 2 лютого, стала гра, схожа на "Синій кит".

«Часто малювала чорною ручкою людей без очей. Виходячи з бабусею з дому, подивилася на багатоповерхівку і запитала: "Як людина падає з балкона?" Її готували заздалегідь. За кілька тижнів до... Ніка сфотографувала і відправила фото балкона 17-го поверху. Фото саме того балкона. Кілька ночей перед трагедією Ніка не спала. Їй просто не давали спати. Як з'ясувалося, щоночі рівно в 04:20 куратори давали завдання», — розповідав родич дівчинки В'ячеслав Видиборець.

В Україні жертвами таких груп став вже не один підліток. Учасники подібних спільнот планомірно готують власну смерть під керівництвом куратора. Він надсилає їм завдання для виконання, останнім з яких є самогубство. Куратори таких груп здебільшого самі виходять на дітей, починають з ними розмову, запрошують до гри і потім підштовхують до самогубства.

На жаль, не всі усвідомлюють, що небезпека Інтернету та соціальних мереж набагато більша, ніж здається.

ЗАКЛИКАЄМО БАТЬКІВ ТА ВЧИТЕЛІВ ПОГОВОРИТИ З ДІТЬМИ ПРО НЕБЕЗПЕКУ ОНЛАЙН!

НАГАДАЙТЕ ШКОЛЯРАМ, ЩО:

-спілкуватися з незнайомцями онлайн, навіть якщо вони і здаються вам друзями небезпечно.

- ні в якому разі не можна повторювати дії, які пропонують в мережі

Як повідомив уповноважений Президента України з прав дитини, НЕБЕЗПЕЧНИМИ ДЛЯ ЖИТТЯ ВАШИХ ДІТЕЙ МОЖУТЬ СТАТИ ТАКІ ГРУПИ:

Синий кит

Я в игре

Море дельфинов

Тихий дон

f 57

F 27

150 звезд

Мертвые души

Беги и умри

Море китов

Розбуди меня в 4.20

Ff33

d 28

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, ЯКІ ЗАПИСИ МІСТЯТЬСЯ НА «СТІНІ» СТОРІНКИ ВАШОЇ ДИТИНИ ТА УЧАСНИКОМ ЯКИХ ГРУП Є ПІДЛІТОК!

Додамо, що кілька років тому були затримані два студенти Київського медичного університету, які за інформацією правоохоронних органів, були адміністраторами подібних груп. Свої дії вони пояснили тим, що проводили експерименти над дітьми. До речі, їх відпустили, оскільки на час їх затримання ст. 120 КК не дозволяла притягти до кримінальної відповідальності за доведення до самогубства шляхом використання соціальних мереж.

2ogoloshenya