Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "міграція"

При збереженні тенденції до міграції Україна може припинити існування.

“Якщо такі тенденції до міграції залишаться на роки, то країна може припинити своє існування. До війни і анексії Криму фахівці нашого Інституту підрахували, що українців до 2050 року залишиться 35 млн. Тепер важко так оцінити, адже маємо окупованими великі і щільно населені території. Якщо на початку 90-х минулого століття був “відтік мізків”, то тепер країни-сусіди потужно борються за людський ресурс у вигляді робітників. Під час економічного розвитку підприємці Чехії, Словаччини, Угорщини і Австрії теж хочуть, щоб на них працювали українці. Робітники їдуть на заробітки і так буде продовжуватись, адже рівень зарплат різниться в 3-4 рази. Боротьбу за студентів ми вже програли, адже вони практично не повертаються на Україну після навчання і мають можливість працювати в будь-якій країні Євросоюзу. Навіть тимчасовий заробіток після пар приносить студенту більше коштів, ніж постійна робота в рідній країні”, – розповів Олександр Гладун, завідувач відділу демографічного моделювання та прогнозування Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи.

До Росії продовжують їхати на заробітки, адже і там заробітна плата вища.

“Якщо поляки їдуть на заробітки до Німеччини і Великобританії, а українці – до них, то до нас зараз їдуть жителі кавказьких країн. Жителі Афганістану і Пакістану країну розглядають тільки як транзитну – до Європи. При покращенні життя на нашій території будуть залишатися вихідці із Азії. Це змінить етнічний склад населення, тому саме скорочення населення не несе такої загрози, як масовий від’їзд українців за межі країни. Якщо такі тенденції до міграції залишаться на десятки років, то країна може припинити своє існування”.

За даними ООН, більше 1 мільйона українців з 2015 по 2017 рік мігрували на заробітки за кордон, зокрема до Польщі (507 тисяч осіб), Росії (343 тисячі), Італії (147 тисяч), Чехії (122 тисячі), США (23 тисячі) та Білорусі (22 тисячі).

Джерело

2ogoloshenya