Подія сталася в селищі Смотрич Дунаєвецького району. За кілька днів поліцейські розшукали і затримали розбійників.

Викрадені гроші та мобільний телефон у них вилучили.

Затриманими виявились двоє місцевих жителів 22 та 25 років, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки та шахрайства. Обоє ніде не працювали. Заробляли на життя тим, що збирали металобрухт

Того дня зловмисники добряче випили, після чого пішли до 85-річного пенсіонера. Як стверджують самі підозрювані, вони спочатку хотіли поживитися якимись виробами із металу, але коли нічого не знайшли, вирішили заглянути і до літньої кухні.

Один залишився стояти на варті, а інший, одягнувши на голову саморобну балаклаву, пішов всередину. Там він зустрів господаря і накинувся на нього з кулаками, вимагаючи гроші. Коли нічого не отримав, забрав зі столу 300 гривень, мобільний телефон і пішов геть.

Працівники Дунаєвецького відділу поліції вжитими оперативними заходами встановили особи нападників і затримали їх. Викрадений телефон і гроші у них вилучили.

На період досудового розслідування суд взяв розбійників під варту. Згідно ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України їм може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

2ogoloshenya