Холодницький заявив, що після його відмови від хабара почали відмовлятися від неправомірної вигоди інші правоохоронці в Україні

Підготовче засідання у кримінальному провадженні щодо пропозиції хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарові Холодницькому перенесено із 23 квітня на 14 травня у зв'язку із неправильним визначенням складу суддів, заявили у Шевченківському районному суді Києва.

Холодницький заявив, що після його відмови від хабара почали відмовлятися від неправомірної вигоди інші правоохоронці в Україні

Шевченківський районний суд Києва переніс підготовче засідання у кримінальному провадженні щодо пропозиції хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарові Холодницькому на 14 травня, повідомляє прес-служба суду 23 квітня у Facebook.

"У зв'язку з неправильністю визначення складу суду справу за обвинуваченням Наталії Овчаренко, обвинуваченої за ч. 4 ст. 369, та Геннадія Підберезного, обвинуваченого за ч. 5 ст. 369, знято з розгляду. Підготовче судове засідання у зазначеній справі призначено на 14 травня 2018 року о 15.00", – ідеться в повідомленні.

Підготовче засідання було призначено на 23 квітня.

21 вересня 2017 року Генеральна прокуратура України у кабінеті Холодницького затримала суддю Підберезного та його колишню підлеглу Наталію Овчаренко. За даними правоохоронців, вони пропонували главі САП хабар $300 тис. Ці дії кваліфікували за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України.

23 вересня Печерський райсуд Києва заарештував затриманих з альтернативою застави 5 млн грн. Після сплати застави Підберезний вийшов на свободу. Від обов'язку судді Вища рада правосуддя відсторонила його 17 жовтня 2017 року.

У жовтні 2017 року Холодницький заявив, що після його відмови від хабара почали відмовлятися від неправомірної вигоди інші правоохоронці в Україні. У цій справі він фігурує як заявник, а не прокурор.

Джерело

2ogoloshenya