Злодії зняли акумулятори практично з усього транспорту, що знаходився в автопарку сільськогосподарського підприємства села Летава, що у Чемеровецькому районі, і тим самим повністю паралізувала його роботу.

Працівники групи реагування патрульної поліції помітили і зупинили зловмисників на під’їзді до Тернопільської області, де вони планували збути крадене.

Вранці 18 квітня до Чемеровецького відділення поліції надійшло повідомлення з сільськогосподарського виробничого кооперативу села Летава про те, що невідомі вночі проникли на територію автопарку і зняли 12 акумуляторів практично з усього великогабаритного транспорту, чим паралізували роботу підприємства.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. Опитавши усіх можливих свідків, поліцейські з’ясували, що зловмисники могли пересувались на легковому автомобілі світлого кольору. Орієнтування отримали всі групи реагування патрульної поліції району.

І вже буквально через 2 години патрульні Павло Новосельченко та Ілля Матковський помітили схожий автомобіль марки «Опель». Неозброєним оком було помітно, що транспортний засіб сильно перевантажений.

Правоохоронці зупинили автівку. В салоні було двоє молодиків 18 та 22 років. Під час огляду «Опеля» в багажнику поліцейські виявили всі 12 викрадених акумуляторів.

У подальшому під час обшуків за місцем проживання зловмисників працівники Чемеровецького відділення поліції виявили речі, які були викладені зі складу комунального підприємства «Комунсервіс» ще 24 березня, а саме: цілий ящик електричних лампочок, які призначались для освітлення вулиць райцентру, а також садові сікатори для обрізки дерев.

Наразі кримінальний дует перевіряють на причетність до вчинення інших крадіжок на території сусідніх районів і навіть Тернопільської області. Їм доведеться відповідати за ч. 2, 3 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 6 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

2ogoloshenya