Результат пошуку зображень за запитом "Горіла земля: показали відео обстрілу села ворожим танком"

На всій лінії фронту на Донбасі відбувається загострення, але особливо бойовики активізувалися поблизу Донецького летовища у Пісках.

Кадри обстрілу українських позицій ворожим танком показали у сюжеті ТСН. Противник випустив по Пісках майже увесь боєкомплект. Горіла земля, сказали військові, демонструючи відео з безпілотника.

На записі видно, як ворожий танк заїжджає на терикон на околиці Донецька і починає розстрілювати село. Його підтримують міномети та гармата БМП. Якщо добре придивитися, видно політ ворожих мін. Один за одним бойовики розбивають високі будинки у Пісках.

Підбити ворожий танк українським бійцям не вдалося.

"Танк знаходився на териконі, міняв позиції. Ми його спостерігали. Тільки вели вогонь щільний, не давали працювати", – каже заступник командира батальйону 57-ї бригади Сергій Оначишин.

Ворожий танк поцілив у житловий будинок, де досі живе подружжя пенсіонерів. Їм немає куди їхати.

"У будинку, як сиділи в кімнаті, так через вікно і прилетіло, і прямо у холодильник - дірку зробили", – каже господар Олександр Попов.

Головне, що після такого обстрілу ніхто не постраждав, кажуть військові. Ворожий танк вистежили. Коли він знову висунеться на позиції, зустрінуть.

Така ситуація не лише у Пісках. Сепаратисти активізувалися по всій лінії фронту. Українські військові припускають, що ворог відсвяткував Великдень і знову розважається. Значить, чергове затишшя розпочнеться лише на початку травня – на "первомай".

Джерело

2ogoloshenya