Життя 9-місячного Павлика з Миколаєва, якого рідна мати 26 березня скинула з Інгульського мосту, висіло на волосині два тижні.

Весь цей час хлопчик перебував в кoмі, але позитивні зміни були – через кілька днів після тpaгедії хлопчик самостійно почав дихати. Справжнє диво сталося за день до Пасхи на свято Благовіщення – русявий щокатий хлопчина прийшов до тями.

Найбільше чекав, коли відкриються маленькі очиці, молодий лейтенант патрульної поліції Андрій Білоус. Хлопець кілька разів відвідував дитину в лікарні, щодня телефонував лікарям. Пашу він називає своїм хрещеним синочком, адже саме Андрій поліз в крижану воду і витягнув посиніле тільце крихти, а на березі допомагав лікарям швидкої допомоги проводити peанімацію.

– Я, коли Паша вийшов з кoми, взяв його на руки, дитина потягнулася до мене, – розповів виданню лейтенант Білоус. – Було складно стримувати емоції.

Малюк вже грає іграшками, сонячно так посміхається! Він вже знаходиться в загальній палаті.

За словами поліцейського, дитина лише трохи відстає в розвитку через погану материнську турботу. Видно, що хлопчик звик сидіти один в манежі або ліжечку, іграшок у нього толком не було. Біля дитини в лікарні знаходиться тітка – зведена сестра батька. Батьки в тюpмі – тато відбуває термін за крадіжку, а маму заарештували на два місяці без права внесення застави і тепер їй загpожує довiчне ув’язнення. Як виявилося, у підозрюваної є ще двоє дорослих дітей. Один 21-річний син живе в Луганську, де другий – невідомо.

– У документах дитини числиться тільки мати, – уточнив Андрій. – Юридично тітка, яка знаходиться в лікарні, Паші не родичка. Хоча жінка вона нормальна, можливо, стане опікуном хлопчика. Мені напарниця каже, мовляв, давай похрестимо малюка. Я не проти, але це не просто. Якщо Павлика усиновлять, нові батьки можуть не погодитися. Я взагалі вважаю, що він і так мій хрещеник – Бог мені його вибрав

Джерело

2ogoloshenya