Відкликання депутатів у Чернівцях: до виборчої комісії передано протоколи народних зборів

Відкликання депутатів у Чернівцях: до виборчої комісії передано протоколи народних зборів.

У Чернівцях представники ініціативної групи з відкликання шістьох депутатів міської ради сьогодні передали до Чернівецької міської виборчої комісії протоколи народних зборів з відкликання обранців, які відбулися 24 березня.

"Сьогодні ми, у відповідності до вимог чинного законодавства, передали документи з ухваленими рішеннями народних зборів до міської виборчої комісії", - зазначив він.

Попович додав, що далі ініціативна група продовжуватиме збір підписів чернівчан на підтримку виключення шістьох обранців міськради з депутатського корпусу.

У грудні 2016 року лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк у Чернівцях заявив про службове розслідування щодо діяльності депутатів фракції "Самопоміч" у Чернівецькій міськраді.

Результатом цього розслідування була рекомендація керівництва партії написати усім членам фракції у міськраді заяви про складання депутатських повноважень.

У березні 2017 року четверо обранців "Самопомочі" написали ці заяви, проте міськрада відмовилась ухвалити це рішення, відправивши відповідне питання на довивчення.

19 березня 2018 року усі шестеро депутатів "Самопомочі" заявили про саморозпуск фракції.

24 березня у Центральному палаці культури Чернівців відбулися народні збори з відкликання вказаних депутатів. Участь у них взяли 315 осіб, більшість з них підтримала пропозицію відкликати обранців.

Джерело

2ogoloshenya